In ons huis hebben we vaak tal van verschillende kranen. Bij de wc bijvoorbeeld en in de badkamer. Ook op slaapkamers en beneden in de keuken beschikken we vaak nog over een kraan. En heb je het geluk dat je beschikt over een tuin? Dan is het natuurlijk wel zo handig dat je ook in de tuin nog een extra kraan hebt. Want de mensen met een tuin willen daar natuurlijk wel een beetje goed voor zorgen zodat ze er in de zomer heerlijk in kunnen zitten om te genieten van het mooie weer en het groene gras. Dat gras kan echter alleen groen zijn als het genoeg gesproeid wordt. En om nu met de tuinslang dwars door huis te gaan is ook niet echt handig. Een buitenkraan is de ideale oplossing. Gelukkig beschikken veel tuinen al over zo’n kraan. Heb je die echter nog niet? Ook dat is geen probleem. Door onderstaande tips op te volgen kun je namelijk eenvoudig zelf een buitenkraan aansluiten en daar ook direct gebruik van maken!

Bedenk vooraf wat je wil

Het is als eerste erg belangrijk dat je vooraf goed nadenkt wat je wilt. Welke buitenkraan wil je eigenlijk precies in je tuin hebben? Wordt het een gedeelte van het interieur in de tuin of is het puur functioneel? En waar wil je de kraan eigenlijk plaatsen? Je kunt het beste kiezen voor een centrale plaats in de tuin die eigenlijk goed bereikbaar is vanaf elke plek in de tuin. Op die manier heeft de hele tuin wat aan de nieuwe kraan. Daarnaast is het ook van belang om even goed uit te zoeken waar de waterleiding precies loopt. Het is namelijk wel zo handig om de kraan ergens te plaatsen waar de waterleiding direct in de buurt ligt. Anders kost het namelijk heel veel tijd om een nieuwe leiding aan te leggen.

Sluit de hoofdkraan direct af

Een klassieke fout die veel mensen maken, is dat ze vergeten om de hoofdkraan af te sluiten. Het klinkt misschien grappig dat het water dan alle kanten opspuit maar de bijkomende waterschade is een stuk minder om te lachen. Sluit daarom altijd de hoofdkraan af en laat daarna het overgebleven water uit de leidingen lopen. Zodra dat is gebeurd, kun je in principe aan de slag. Begin met het boren van een gat in de muur op de plaats waar je de kraan straks wil bevestigen. Dit gat is noodzakelijk om de kraan aan te sluiten op de waterleiding en ervoor te zorgen dat deze het uiteindelijk ook echt doet.

Onderbreek de waterleiding

Vervolgens is het tijd om de reeds bestaande waterleiding te gaan onderbreken. Dat klinkt een stuk moeilijker dan het eigenlijk is. Zorg er eerst voor dat je de bestaande koperen buis nauwkeurig doorzaagt en er haal er een stukje uit. In het nu lege stuk kun je vervolgens een zogeheten t-stuk plaatsen. Daardoor wordt de waterleiding eigenlijk in drie├źn gesplitst. De oorspronkelijke leiding loopt nu door maar er is wel een extra leiding bijgekomen die je nu op een eenvoudige manier in de richting van de buitenkraan kunt leiden!

Werk het mooi af

Als de kraan in het zicht staat, is het aan te raden om het geheel wel mooi af te werken. Het is immers ook een blikvanger in je tuin en dan wil je niet dat het heel lelijk is. Dit afwerken kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld met een gevelkom. Wil wel graag een buitenkraan maar zie je het niet zitten om dit hele proces zelf te doorlopen? Dan kun je vanzelfsprekend ook gewoon een loodgieter specialist inschakelen.

Call Now Button