Tijdens het schoonmaken van de wasbak of het doen van de afwas gebeurt het nog wel eens dat er belangrijke voorwerpen in de afvoer terecht komen. Het kwijtraken van een trouwring bijvoorbeeld is iets waar je niet op zit te wachten. Wanneer je deze in de gootsteen ziet verdwijnen is het eerste wat in je opkomt dat je deze waarschijnlijk nooit meer terug zult zien. Echter is er nog een goede kans dat de trouwring of een ander voorwerp nog uit de behuizing terug te krijgen is. Hieronder geven we hier meer informatie over.

Voorwerpen in de gootsteen

Wanneer er een voorwerp in de gootsteen terecht komt is het belangrijk om direct de kraan helemaal dicht te draaien. De kans is groot dat het voorwerp nog niet in de riolering terecht is gekomen. Door de kraan dicht te draaien wordt voorkomen dat het voorwerp verder in de leidingen terecht komt en voor eeuwig verdwijnt. Er is een goede kans dat het voorwerp vast blijft zitten in de stankafsluiter onder de kraan. Om hier achter te komen kan het water worden stopgezet en kunnen de waterleidingen worden losgehaald. De stankafsluiter en de leidingen kunnen worden gecontroleerd of het verloren voorwerp hierin terug te vinden is.

Mocht het verloren voorwerp van weinig waarde zijn dan is het nog steeds raadzaam om de kraan zo snel mogelijk stop te zetten en te controleren of deze in de stankafsluiter vast is blijven zitten. Wanneer het voorwerp hier vast blijft zitten kan het overige afvalresten, zoals etensresten, in de toekomst ook tegenhouden. Hierdoor kan er een verstopping ontstaan in de afvoer. Mocht je het voorwerp niet zijn tegengekomen in de stankafsluiter dan heb je direct de kans om de deze van eventuele afvalresten schoon te maken.

Hulp nodig bij het opsporen van verloren voorwerpen?

Indien je er zelf niet uit komt dan kun je een van onze loodgieters inschakelen. Wij zorgen er voor dat er zo spoedig mogelijk een loodgieter bij jou aan huis komt. Zorg er in de tussentijd voor dat de kraan van de afvoer waar het voorwerp in terecht is gekomen in de tussentijd niet wordt gebruikt. Hierdoor kan het voorwerp alsnog loskomen en in de riolering terecht komen. Als het eenmaal in de riolering terecht komt is het niet meer terug te vinden.

Call Now Button