Vermoed je dat je een lekkage in de muur hebt? Om hoge kosten te voorkomen kun je deze zelf opsporen. Op deze pagina geven wij je graag een aantal tips om zelfstandig een lekkage op te sporen. Bij twijfel of onzekerheid wordt het aangeraden om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter krijgt dagelijks te maken met vergelijkbare situaties, waardoor dit voor een loodgieter zo gepiept kan zijn. Voor de onderstaande tips is geen speciale kennis nodig.

Lekkage in de muur opsporen

Heb je een vochtplek op de muur gevonden? Dan bevindt zich hier wellicht de lekkage in de buurt. Kijk goed waar de vochtplek zich op de muur begeeft en waar deze vandaan kan komen. Grenst de vochtplek op de muur aan de badkamer? Dan heeft het waarschijnlijk te maken met een lekkage in de badkamer. In de badkamer kan er worden gecontroleerd of er gescheurde of kapotte tegels zijn. Daarnaast kan de badkamer worden gecontroleerd op naden en scheuren in het kitwerk, het voegwerk en het doucheputje. Indien het lek is gevonden dient deze zo snel mogelijk te worden gerepareerd om verdere schade aan huis te voorkomen.

Grenst de vochtplek aan een buitenmuur? Dan is er wellicht iets mis met het voegwerk of met de gevel. Controleer het gehele stuk waar de vochtplek zicht begeeft aan de buitenkant van de muur en controleer of er een scheur of een naad te vinden is. Dit kun je ook controleren door er met een mesje langsheen te gaan. Wanneer het mesje er tussendoor past dan heb je het lek gevonden.

Wanneer het lek bij de bovenburen of zijburen vandaan lijkt te komen kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de buren om te vragen of zij te maken hebben met een lekkage. Wanneer er niks aan de lekkage wordt gedaan kan een lekkage op de lange termijn ook vervelende gevolgen voor jouzelf hebben. De kans is namelijk groot dat je buren niet op de hoogte zijn van het lek.

Zelf geen lekkage in de muur kunnen vinden?

Wanneer je zelf niks hebt kunnen vinden, maar wel een vochtplek op de muur ziet is het verstandig om een professionele loodgieter in te schakelen. Je kunt met ons contact opnemen en wij kunnen een loodgieter bij jou thuis langs sturen om het lek op te sporen.

Call Now Button