Heb je last van een stinkende afvoer in de zomer? Helaas komt dat regelmatig voor. Opvallend is trouwens dat het vooral in de zomer veel voor lijkt te komen. Er is ook niet één enkele oorzaak aan te wijzen. Wanneer je last hebt van een stinkende afvoer, kan dat namelijk door verschillende dingen komen. Er diverse soorten verstoppingen in de afvoer mogelijk die allemaal voor stank kunnen zorgen. Een heel belangrijke tip is in ieder geval om een verstopping altijd serieus te nemen, hoe klein deze ook is. Anders kan het namelijk alleen maar erger worden en dan wordt ook veel moeilijker om het op te lossen. In deze blog vertelt LoodgieterEindhoven040 je er alles over.

Diverse soorten verstoppingen

Wanneer het zomer is, zijn er vaak weer heel andere problemen dan in de winter. Er kunnen verschillende verstoppingen ontstaan. Denk daarbij niet alleen maar aan een verstopping in de afvoer van de gootsteen. Ook op andere, soms heel onverwachte, plekken kan het gaan verstoppen. Beschikt je bijvoorbeeld over een putje op de oprit of in de tuin? Ook die kan verstopt raken. Juist in de zomer is die kans een stuk groter. Bijvoorbeeld omdat je met de tuinslang de tuin aan het besproeien bent of omdat kinderen met water spelen. Dat water stroomt richting het putje en kan ook vuil meenemen. Daardoor komt er veel meer vuil dan gewoonlijk in het putje terecht. Het vuil blijft namelijk in veel gevallen steken in de afvoer en verzamelt zich daar. Dat kan het begin zijn van een hele vervelende verstopping. En zo’n verstopping kan juist weer de oorzaak zijn van de stank die je rond de afvoer ruikt. Kies er daarom altijd voor om dergelijke putjes in de zomer regelmatig door te spuiten. Kun je dat niet zelf? Dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om een vakman de afvoer door te laten spuiten. Of je vraagt de kinderen om niet in de buurt van het putje met water te spelen.

Een verstopping binnenshuis

Ook binnen kunnen er verstoppingen ontstaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het afvoerputje in het bad of de douche. Ook in de keuken of in de wc komt regelmatig een verstopping voor. Deze verstoppingen kun je echter niet specifiek in de zomer krijgen, maar eigenlijk het hele jaar door. Wel is de oorzaak precies hetzelfde maar dan in het klein. Er verzamelt zich afval in de afvoer die daar eigenlijk niet hoort en dat blijft vervolgens steken. Vroeg of laat zorgt dat afval voor een verstopping. Je kunt het vaak al eerder aan zien komen door de stank die er uit de afvoer komt. Dit kun je simpel voorkomen door een zeefje boven de afvoer zodat er geen afval in terecht komt. Ook dien je vet zoveel mogelijk te vermijden.

Los het op met Soda!

Heb je het vermoeden dat je in de afvoer een ontstopping gaat krijgen? Last van vreemde geurtjes en ben je bang dat het binnenkort helemaal gaat verstoppen? Je hebt de oplossing gewoon zelf in huis! Vrijwel iedereen heeft namelijk soda en dat is het perfecte middel om een verstopping tegen te gaan. Soda werkt namelijk tegen vet waardoor de afvoer direct schoongespoeld wordt. Bovendien wordt het vuil en vet losgeweekt. Je kunt ervoor kiezen om soda te mengen met water en dat door de gootsteen te spoelen. Daarna laat je de afvoer enige tijd met rust. Je kunt ook soda in de afvoer sprenkelen maar dat is een stuk lastiger. Laat de soda eventjes intrekken en giet vervolgens kokend water door de afvoer heen. Soda werkt trouwens niet alleen goed om het vet uit de afvoer te halen. Het maakt ook goed schoon én is een perfect middel in de strijd tegen de stank waar je zo’n last van hebt. Het is dus altijd aan te raden om soda te gebruiken. Twijfel je of je wel echt last hebt van een verstopping? Gebruik het dan vooral! Wanneer je namelijk geen last hebt van de verstopping werkt soda ook prima om deze te voorkomen.

Call Now Button