Van oorsprong heeft de badkamer de functie om jezelf te wassen en op te frissen. Tegenwoordig wordt de badkamer steeds vaker gebruikt als de plek in huis om tot rust te komen en te ontspannen. Ben jij van plan om je badkamer te verbouwen en wil je op de hoogte zijn van enkele tips voor de verbouwing? Een loodgieter geeft graag een aantal tips voor het verbouwen van de badkamer.

Tips voor het verbouwen van de badkamer

De laatste jaren zijn er steeds meer energiezuinige trends voor in de badkamer. Tijdens het douchen kan een hoop water worden bespaart door een spaardouche aan te schaffen. Een spaardouche beschikt over een douchekop die lucht toevoegt aan het water en de straal verkleint. Met een spaardouche kan men over het algemeen net zo genieten als een gewone douche en wordt er tegelijk een hoop bespaart op het water- en energieverbruik. Een regendouche of een andere douche met een luxe grote kop is ook steeds vaker te zien. Een dergelijk kop kan ook energiezuinig werken. Let bij de aanschaf op de volumestroomklasse. Aan de volumestroomklasse is te zien hoeveel water de douchekop gebruikt.

De badkamer wordt steeds vaker een kleinschalig wellnesscentrum. Steeds vaker zijn er badkamers te vinden met een sauna, een jacuzzi of speciale verlichting. Dit geeft mensen de kans om volledig te ontspannen in de eigen badkamer. Dit gaat vaak gepaard met een ingebouwde radio in de douche of elders in de badkamer.

Verder wordt er steeds meer nadruk gelegd op de grootte van de badkamer. De badkamer is geen kleine ruimte meer met een toilet, een wastafel en een douche. Des te groter de badkamer lijkt, des te beter. Door middel van grote tegels op de muur te maken en meer glas te gebruiken voor bijvoorbeeld te douchecabine lijkt de badkamer al gauw een stuk groter.

Hulp nodig bij de verbouwing van de nieuwe badkamer?

Onze loodgieters verrichten dagelijks werk in verschillende badkamers en zijn op de hoogte van de laatste trends. Voor het advies van een loodgieter kun je contact met ons opnemen om een afspraak te maken met een van onze loodgieters. Ook voor de verbouwing zelf kan een professionele loodgieter goed van pas komen.

Call Now Button